Norsk Tipping - Resultater- Football tables - LAND/LIGA - Eliteserien - OBOS-ligaen - Tablesleague

Fotball på TV - TVkampen.com - Premier League på TV - altomfotball.no

Norsk Rikstoto (Andelstorget)

Norsk Rikstoto: Min-side iTOTO

Norsk Rikstoto: Resultater

Norges Fotballforbund (NFF)

Premier League - Championship

Eliteserien - OBOS - BBC - VG.no

Sport på TV - live - resultater - diverse

Store norske leksikon - Sport og spill (snl.no)

Norsk tipping (Spilleregler)

fotmob.com

Livescore.com

sofascore.com

flashscore.com

- Vinnersjanse.

(Anm: Vinnersjanse. (…) På denne siden skal vi derfor forsøke å sette tall på vinnersjansen i de ulike spillene. (norsk-tipping.no).)

- Vinnersannsynlighet

(Anm: Vinnersannsynlighet (norsk-tipping.no).)

- Utbetalte ikke milliongevinst: Unibet: – Norsk Tipping har samme betingelser. (- Selskapet kan konfiskere midler og nekte å honorere krav.) (- I e-post fremsetter Unibet oppsiktsvekkende påstander.)

(Anm: Utbetalte ikke milliongevinst: Unibet: – Norsk Tipping har samme betingelser. Norsk Tipping avviser at de har samme vilkår som Unibet. Den utenlandske spillgiganten kan stenge kunders konto uten noen som helst forklaring. Det gambles for milliarder hvert år i Norge og flere enn seks av ti nordmenn spiller på ulike pengespill. Denne uken har én sak vært «snakkisen» blant mange spillere: TV 2- saken om Unibet som nekter å utbetale en gevinst på 1,8 millioner kroner til Hilal Deveci. (…) . Norsk tipping uenig I e-post fremsetter Unibet oppsiktsvekkende påstander. «Norsk Tipping opererer på nøyaktig samme måte» i forhold til sine kunder - og «selv om ordlyden er annerledes, er innholdet identisk med de terms & conditions som Unibets kunder godtar når de registrerer seg.» (tv2.no 5.3.2023).)

- 7 rette i Lotto. Spørsmål: Hege, 13. Hvor vanskelig er det å få 7 rette i Lotto? (- Det er ca. 500 km mellom Oslo og Trondheim, dvs. 5 000 000 desimeter. Det betyr at det er ca. like mange desimetre mellom de to byene som det er mulig kombinasjoner i Lotto.)

(Anm: 7 rette i Lotto. Spørsmål: Hege, 13. Hvor vanskelig er det å få 7 rette i Lotto? Svar: Hei, Hege! Dersom du velger deg ut 7 av de 34 tallene som Lotto har, kan vi sammenlikne sjansene for at dine 7 tall blir trukket ut med en person som reiser med toget fra Oslo til Trondheim. På veien plasserer han en bøtte ved siden av togskinnene. En annen person reiser med neste tog og har bind for øynene og ingen kunnskap om hvor bøtta er. Hun kan når som helst kommandere toget til å stoppe, for så å slippe en tennisball ut av vinduet på toget, i samme avstand fra togskinnene som bøtta står. Sannsynligheten for å treffe bøtta er da større enn sannsynligheten for å vinne førstepremien i Lotto! Hvorfor dette er tilfellet, er som følger. Det er ca. 500 km mellom Oslo og Trondheim, dvs. 5 000 000 desimeter. Det betyr at det er ca. like mange desimetre mellom de to byene som det er mulig kombinasjoner i Lotto, og åpningen på bøtta er en god del større enn 1 desimeter. Helt eksakt er det en sjanse på 1: 5 379 616 for å trekke ut de samme 7 tallene som trekningsmaskinen til Norsk Tipping på Hamar gjør. Vennlig hilsen, Oraklet (matematikk.org).)

- Avliver troen på vinnerlykke: – Handler aldri om noe annet enn flaks. (– Som Torkel Vik nevner har vi hatt en med «griseflaks» som vant to toppgevinster på en og samme transaksjon. Sannsynligheten for at dette skjer er således 1 til 1.085.068.055.000 – eller 1 til drøyt 1.000 milliarder.)

(Anm: Avliver troen på vinnerlykke: – Handler aldri om noe annet enn flaks. Norsk Tipping har flere eksempler på at én og samme person har vunnet stort mer enn én gang. Det betyr likevel ikke at vinnerlykke finnes, understreker både Norsk Tipping og andre som bør vite hva de snakker om. (…) – For fotballtipping viser historien at selv stor kunnskap om fotball og sport ikke gir deg så veldig stort forsprang i kampen om å få 12 rette eller en vinnerkupong på Oddsen. Det er ikke få «kunnskapsløse» som har fått 12 rette etter å ha fylt ut tipsene ved hjelp av loddtrekning eller andre tilfeldige metoder, svarer Mathisen. (…) – Som Torkel Vik nevner har vi hatt en med «griseflaks» som vant to toppgevinster på en og samme transaksjon. Sannsynligheten for at dette skjer er således 1 til 1.085.068.055.000 – eller 1 til drøyt 1.000 milliarder. (dagsavisen.no 31.12.2022).)

- Hvorfor leverer vi inn lottokupongen?

(Anm: Hvorfor leverer vi inn lottokupongen? Hvert år er det overraskende store pengegevinster i lotterier som aldri blir hentet ut. Hvilke andre årsaker enn penger, er det til at vi velger å kjøpe lodd og lottokuponger? Det har forskerne bak en studie som ble publisert i tidsskriftet Cognition and Emotion i oktober 20221, sett nærmere på. Et overraskende stort antall lotterigevinster blir aldri hentet ut. Forskerne hadde derfor en mistanke om at folk ikke bare er opptatt av penger når de deltar i lotteri, men at det for mange handler om å komme i bedre humør. Forskerne utførte tre studier for å forklare, ut i fra et emosjonelt perspektiv, hvorfor folk deltar i lotteri. Les også: Billetter til lykke Best humør før resultatet kom Den første studien undersøkte humøret til de som kjøpte lotterikuponger. Resultatene viste at humøret til deltagerne var best før de visste om de hadde vunnet eller ikke. (nhi.no 27.10.2022).)

- Norsk Tipping innrømmer: Noen stortapere spiller bort hundrevis av millioner.

Norsk Tipping innrømmer: Noen stortapere spiller bort hundrevis av millioner (...) En tapsgrense på 15.000 kroner per måned vil kunne gi en bunnlinjeeffekt på 100-150 millioner kroner og vil berøre 2000-3000 stortapere», står det i referatet. (bt.no 2.4.2016).)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

- Premiepotter (Bonuspotter)

(Anm: Dersom ingen er alene om 12 rette og Bonuspotten bygger seg opp til 3 millioner kroner, vil den bli fordelt på alle rekker med 12 rette på en nærmere angitt tippekupong. (norsk-tipping.no) (Bonuspotter)

Slik spiller du trygt Pengespill skal gi spenning og glede i hverdagen. Lær om hvordan du spiller trygt hos oss.

(Spillvett) (Spillregnskap) (Se spillregnskap)

- Designet for å få barn til å bruke penger.

(Anm: Designet for å få barn til å bruke penger. FORSKER KAMILLA KNUTSEN STEINNES HAR I SIN DOKTORGRAD VALGT SEG UT SPILLENE SOM ER MEST POPULÆRE BLANT BARN OG UNGE. – Spillindustrien er større enn musikk- og underholdningsbransjen til sammen. Det er et uregulert marked, sier forsker Kamilla Knutsen Steinnes. (aftenposten.no 4.12.2022).)

- VIL STRIPPE NORSK TIPPING FOR EN KVART MILLIARD KRONER.

(Anm: VIL STRIPPE NORSK TIPPING FOR EN KVART MILLIARD KRONER. Utenlandske spillselskaper får ikke lenger pumpe ut reklame på norske TV-skjermer. Høyre mener det bør få konsekvenser også for Norsk Tipping. MINDRE PENGER TIL REKLAME? Høyre mener at Norsk Tipping bør bruke mindre penger på reklame, og får støtte fra Frp og Venstre i kulturkomiteen. (vg.no 16.12.2022).)

- Ønsker reklameforbud for nettspill.

(Anm: Ønsker reklameforbud for nettspill. Arendal Ap foreslår at det innføres forbud mot reklame for nettspill, kredittkort og forbrukslån. Arne Jenssen i partiet er spesielt bekymret for hvordan ungdommer påvirkes av slik reklame. Han kom med forslaget på stiftelsesmøtet i Agder Ap. (nrk.no 17.3.2018).)

(Anm: Regjeringen vil forby TV-reklame for utenlandske spillselskap. Regjeringen vil forby reklame for utenlandske pengespill på kommersielle norske TV-kanaler som omgår norske regler ved å sende fra utlandet. (journalisten.no 11.12.2017).)

- Tre måter dataspill er designet for å få barn og unge til å bruke penger: – Et uregulert marked. (- Nye tall viser en økning i antall barn og unge i Norge som bruker ekte penger når de spiller dataspill.)

(Anm: Tre måter dataspill er designet for å få barn og unge til å bruke penger: – Et uregulert marked. Flere barn og unge enn tidligere bruker ekte penger når de gamer. – Spillindustrien er større enn musikk- og underholdningsbransjen til sammen. Det er et uregulert marked, sier forsker Kamilla Knutsen Steinnes. Nye tall viser en økning i antall barn og unge i Norge som bruker ekte penger når de spiller dataspill. Til sammen har 63 prosent av 9–18-åringer som spiller spill, kjøpt noe med ekte penger. Tilsvarende andel i 2020 var 58 prosent, ifølge Medietilsynet. Forsker Kamilla Knutsen Steinnes spiller seg gjennom en doktorgrad for å se hvordan barn blir fristet til pengebruk. (aftenposten.no 18.11.2022).)

- Bankene avslører spilleavhengige. Norske banker kikker stadig flere gamblere i kortene. (- 80 banker har svart på spørsmålene, og dette er hovedkonklusjonene: – Rundt halvparten av bankene oppgir at de har «god» oversikt. – Omtrent halvparten oppgir at de har stor tro på effekten av forbudet. – For to av tre banker er oppfølgingen av forbudet en del av den overordnede risikovurderingen.) (- Men vi er likevel fornøyde, sier seniorrådgiver Silje Sægrov Amble i Lotteritilsynet.)

(Anm: Bankene avslører spilleavhengige. Norske banker kikker stadig flere gamblere i kortene. Både innsats og gevinster bli stanset, etter at et omstridt forbud får stadig større effekt. (…) Norske banker har siden 2010 vært pålagt å stanse overføringer til og fra utenlandske spillselskaper. Forbudet hadde imidlertid lenge liten effekt, fordi spillerne og spilleselskapene omgikk det. Men nå mener både bankene og Lotteritilsyne t at de har fått bedre oversikt og slår hyppigere ned på slike overføringer. Det bekreftes også av spillere. – Det er blitt mye vanskelige å sette inn penger på utenlandske nettsider som tilbyr pengespill. Men det varierer fra bank til bank og etter hvilke spillselskap som benyttes. Det forteller en østlandsmann i slutten av 30-årene. Han har vært kunde hos en rekke utenlandske spillselskaper i flere år. (…) Sikter høyere Lotteritilsynet har nylig gjennomført en undersøkelse om effekten av det såkalte betalingsformidlingsforbudet. (…) Men Lotteritilsynet erkjenner at det er forskjell på bankene. Noen prioriterer dette arbeidet høyere enn andre. (aftenposten.no 26.11.2022).)

- Vi må ta i bruk flere virkemidler for å stanse ulovlig markedsføring. Ikke alle er enige om verktøyene Lotteritilsynet bruker for å bekjempe ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper i Norge.

(Anm: Vi må ta i bruk flere virkemidler for å stanse ulovlig markedsføring. Ikke alle er enige om verktøyene Lotteritilsynet bruker for å bekjempe ulovlig markedsføring av utenlandske spillselskaper i Norge. Vi snakker gjerne mer om hvorfor vi gjør det vi gjør, skriver Lotteritilsynet-direktør Atle Hamar i denne kommentaren. (…) Vi har lenge hatt en god dialog med Facebook og de har tatt vekk flere sider som har reklamert for spill på vår oppfordring. Dette er positivt. Også denne gangen valgte Facebook å lytte til oss. De har i disse dager stengt ned 31 sider som var i strid med norsk lov, noe Facebook var enige i. De tar ikke vekk de 11 kjendis-sidene, men ber oss rapportere enkeltinnlegg på disse sidene. Det vil vi gjøre. Vi setter pris på at Facebook følger sine egne retningslinjer og respekterer norsk lov. Det viser at de forstår Norge og at de tar et samfunnsansvar. (dn.no 19.10.2017).)

(Anm: Interessekonflikter, bestikkelser og korrupsjon (mintankesmie.no).)

- Manchester Citys eiere anklages for å hvitvaske russiske oligarkpenger. (- Europakommisjonen arbeider med å sette Forente arabiske emirater på svarteliste over land som driver med hvitvasking og terrorfinansiering.)

(Anm: Manchester Citys eiere anklages for å hvitvaske russiske oligarkpenger. Europakommisjonen arbeider med å sette Forente arabiske emirater på svarteliste over land som driver med hvitvasking og terrorfinansiering. Dette kan få konsekvenser for fotballklubben Manchester City og Erling Braut Haaland. Fotballklubben Manchester City eies og kontrolleres av herskerfamilien i Forente arabiske emirater. Sjeik Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan (i midten) er visestatsminister, styreleder i sentralbanken og eier av Manchester City. Til venstre på bildet står Khaldoon al-Mubarak, som er styreleder i Manchester City og nær rådgiver for regimets president, som er broren til sjeik Mansour. (dn.no 20.10.2022).)

- Et paradoks at Norsk Tipping bruker hundrevis av millioner på å friste folk til å bli lottomillionærer. (- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?)

(Anm: - Et paradoks at Norsk Tipping bruker hundrevis av millioner på å friste folk til å bli lottomillionærer. Herman Mueller Stormyr blir til enhver tid dratt mellom ro og risiko. Men når det kommer til spillreklame, er byrålederen rimelig konservativ. Møt han i Sommerpraten. - Her er jeg rimelig konservativ. Jeg mener at reklame for spilltjenester bør likestilles med alkohol- og tobakksrelatert reklame, uavhengig av grasrotandel, som blir et skalkeskjul. Jeg mener debatten bør ligge her, og da hvorfor Norsk Tipping bruker hundrevis av millioner på å friste folk til å bli lottomillionærer hver uke. Det er for meg et paradoks, ettersom staten også bruker hundrevis av millioner på å hjelpe spilleavhengige. Inntektene er nok høyere enn kostnadene. Så svaret er; ja det bør være forbudt, men da like forbudt at Ståle Solbakken står på skjermen for Norsk Tipping som at Magnus Carlsen gjør det for Unibet. - Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent? (kampanje.no 27.7.2021).)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

- PR-BYRÅ SIKRER SEG NORSK TIPPING-MILLIONER: - PENGESPILLDEBATTEN VIL FORTSETTE MED ØKT STYRKE. (- Samtidig er spillgiganten på Hamar skuffet over at kun ett byrå leverte tilbud.)

(Anm: PR-BYRÅ SIKRER SEG NORSK TIPPING-MILLIONER: - PENGESPILLDEBATTEN VIL FORTSETTE MED ØKT STYRKE. Én ball i koppen: Selv om det er mange baller i koppen under Lotto-trekningen, var trekningen av Norsk Tippings nye PR-byrå langt mindre spennende. - Vi skulle gjerne sett at det var flere tilbydere son deltok i denne konkurransen, sier Norsk Tipping-topp. (kampanje.no 17.12.2021).)

- Norske professorer slakter UEFA-trussel: – Sopranos-metoder. (- Begrunnelsen i dommen er ganske generell: Den sier at dersom man sitter på et monopol til å arrangere konkurranser, så kan man ikke stenge andre ute, sier jusprofessor Erling J. Hjelmeng til VG. Sammen med økonomiprofessor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole har han forfattet en kronikk som VG publiserte i dag.)

(Anm: Norske professorer slakter UEFA-trussel: – Sopranos-metoder. UEFA er sjanseløse dersom de forsøker å utestenge klubber og spillere som deltar i milliardprosjektet Super League. Det mener to norske professorer. Bakgrunnen er en forholdsvis ukjent dom fra EU-systemet, som VG omtalte allerede i 2017: Da gikk to nederlandske skøyteløpere til sak om Det internasjonale skøyteforbundet (ISU), som truet med utestengelse fordi de to gullvinnerne fra Vancouver-OL deltok i et showløp i Dubai – utenfor regelverket til den tradisjonelle idretten. Og de vant frem. – Begrunnelsen i dommen er ganske generell: Den sier at dersom man sitter på et monopol til å arrangere konkurranser, så kan man ikke stenge andre ute, sier jusprofessor Erling J. Hjelmeng til VG. Sammen med økonomiprofessor Øystein Foros ved Norges Handelshøyskole har han forfattet en kronikk som VG publiserte i dag. Der levnes UEFA få sjanser dersom de forsøker å utestenge spillere og klubber som tar del i Super League. «UEFAs Sopranos-metoder for å stoppe den nye konkurrenten, strider med EUs konkurranseregler» heter det i kornikken, som kan leses her. (aftenposten.no 20.4.2021).)

(Anm: ØYSTEIN FOROS, professor, NHH - ERLING J. HJELMENG, professor, institutt for privatrett, UiO og NHH. «It’s hope in a hanging snore» – men ikke i Superligaen. UEFAs Sopranos-metoder for å stoppe den nye konkurrenten strider med EUs konkurranseregler. Boris Johnson, Emmanuel Macron, Prins William, og kongen selv, Nils Arne Eggen, er samstemte i sin fordømmelse av ideen om den nye Superligaen (Super League). UEFAs Sopranos-metoder for å stoppe den nye konkurrenten, strider imidlertid med EUs konkurranseregler. Det har en av miniputtene i sportsverdenen, nemlig det internasjonale skøyteforbundet, sørget for. Så det er neppe jussen som feller Superligaen. (vg.no 20.4.2021).)

- Spilafhængighed kan fjernes med kognitiv terapi. Afhængighed af computerspil og andet på internettet giver anledning til stadig større bekymring for den mentale sundhed hos især de yngre befolkningsgrupper, og især blandt mænd.

(Anm: Spilafhængighed kan fjernes med kognitiv terapi. Afhængighed af computerspil og andet på internettet giver anledning til stadig større bekymring for den mentale sundhed hos især de yngre befolkningsgrupper, og især blandt mænd. Derfor satte tyske forskere sig for at finde ud, hvad der skal til for slippe ud af afhængigheden. Og resultatet af deres studier viser, at blot et kort forløb med almindelig kognitiv terapi har stor effekt. (sundhedspolitisktidsskrift.dk 3.9.2019).)

(Anm: Efficacy of Short-term Treatment of Internet and Computer Game Addiction: A Randomized Clinical Trial. (…) CONCLUSIONS AND RELEVANCE: Short-term treatment for internet and computer game addiction is a promising, manualized, short-term CBT for a broad range of internet addictions in multiple treatment centers. Further trials investigating the long-term efficacy of STICA and addressing specific groups and subgroups compared with active control conditions are required. JAMA Psychiatry. 2019 Jul 10.)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

- NRK varsler endringer etter Lotto-kritikk fra PFU. (– Det er naturlig å gjøre endringer når det har kommet en slik uttalelse fra PFU, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk til Medier24.)

(Anm: NRK varsler endringer etter Lotto-kritikk fra PFU. – Det er naturlig å gjøre endringer når det har kommet en slik uttalelse fra PFU, sier etikkredaktør Per Arne Kalbakk til Medier24. Onsdag fikk NRK kritikk fra et flertall av medlemmene i Pressens Faglige Utvalg (PFU) angående Lotto-sendingene. (medier24.no 26.2.2020).)

- NRK får lotto-kritikk. (- Kindred Group klaget NRK inn for PFU fordi de mener at kanalens Lotto-sendinger bryter Vær varsom-plakaten på seks punkter.) (- Spillgiganten mener at NRKs sendinger er å anse som «sponset innhold» eller innholdsmarkedsføring.)

(Anm: Støvlene som skal redde Grethes bein. Legene ville amputere beinet til Grethe Valskaar Hetland. Så fikk hun tak i disse vakuumstøvlene. Produsenten Otivio har satset 120 millioner kroner i utviklingsprosessen av FlowOx. Den ser nesten ut som en gjennomsiktig slalåmstøvel, eller en overdimensjonert snowjogg fra 1980-tallet. Støvelen veksler mellom vakuum og ikke-vakuum. Dette skal gi bedre blodsirkulasjon på mikronivå i vevet i foten. Det medisinske miljøet betegner oppfinnelsen som lovende, men avventer mer dokumentasjon. (nrk.no 26.2.2020).)

(Anm: Sponsing av journalistikk (mintankesmie.no).)

- Dette Norsk Tipping-spillet topper verstinglisten. (- Åtte av ti som spiller dette spillet har et problem eller er i risikosonen.) (- 55.000 nordmenn regnes nå som problemspillere, opp fra 34.000 for fem år siden.) (- Flere av spillene til Norsk Tipping kommer dårligst ut. Mens skrapelodd, Lotto og Pantelotteriet er minst problematiske, er Belago i helt feil ende.)

(Anm: Dette Norsk Tipping-spillet topper verstinglisten. Åtte av ti som spiller dette spillet har et problem eller er i risikosonen. Men Lotteritilsynet vil ikke fjerne spillet. Norsk Tipping har Belago-terminaler i de fleste bingolokaler. Det er 1629 Belago-terminaler i 210 bingohaller landet rundt. (…) En fersk befolkningsundersøkelse gjennomført av Universitetet i Bergen viser at tallet på dem som sliter med pengespill øker kraftig. 55.000 nordmenn regnes nå som problemspillere, opp fra 34.000 for fem år siden. Flere av spillene til Norsk Tipping kommer dårligst ut. Mens skrapelodd, Lotto og Pantelotteriet er minst problematiske, er Belago i helt feil ende. (aftenposten.no 19.5.2020).)

- Premier League-managerenes klokker. Hvilke klokker velger Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær til kamp? (- Klokken har en startpris på rundt 750.000 kroner, med en kasse i titanium, og et urverk i samme materiale. Den har også en tourbillon, og en ekstra tidssone. Kjekt.)

(Anm: Premier League-managerenes klokker. Hvilke klokker velger Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær til kamp? (…) Prisen begynner rundt 55.000 kroner. Det skal forøvrig legges til at Solskjær, før han ble manager, pleide å sees med en Breitling Emergency. (…) Lampards variant er like blå som Chelsea, og har en startpris på knappe 200.000 kroner, om du jogger ned på Urmaker Bjerke og bestiller en. (…) Nyprisen på klokken ved lansering i 2017 var omkring 425.000 kroner, men er bare laget i 50 eksemplarer, så det er naturlig å anta at prisen i dag er vesentlig høyere. Klopp skal forøvrig ha en solid IWC og A. Lange & Söhne-samling. (…) Manchester City-sjefen Pep Guardiola skal være svært glad i Richard Mille, og er mye sett med en spesiell utgave, en RM010 Automatic AMC Blue, som kun er produsert i 30 eksemplarer. Klokken har en startpris på rundt 750.000 kroner, med en kasse i titanium, og et urverk i samme materiale. Den har også en tourbillon, og en ekstra tidssone. Kjekt. (finansavisen.no 17.10.2019).)

(Anm: Åge, Ida og Uret. Vendelbo dialekt efter Niels Hausgaard (…) Men det var noget der stu i dej annonce Jeg løste i et av ugeblåene. Der stu også at sånt en klokk som dej her er beregnet til at gå mæ på månen. Mon ikk hvis du blev skudt op på månen Du vill blæss på hav´ klokken er. Der stor åss dej er go til bjerg-bestigning Og hva slags sport det skal vær. Dej er åsse gu hves maj er raser-tjørere å hvis maj er pilot. Å så vidt jeg ve gor ålle stjernene med det i Hollywood. (holmhansen.net).)

- NISO MED FULL HAALAND-STØTTE: − JEG FØLER FOR Å TA HAM I FORSVAR. ULLEVAAL (VG) NISO-sjef Erlend Hanstveit synes det blir galt å kritisere Erling Braut Haaland for å ha valgt Manchester City – en klubb der eierne beskyldes for grove menneskerettighetsbrudd. (– Haaland og Norge har vært tydelige med å ta del i kollektive markeringer, og har vært et foregangsland i markeringer mot Qatar.)

(Anm: NISO MED FULL HAALAND-STØTTE: − JEG FØLER FOR Å TA HAM I FORSVAR. ULLEVAAL (VG) NISO-sjef Erlend Hanstveit synes det blir galt å kritisere Erling Braut Haaland for å ha valgt Manchester City – en klubb der eierne beskyldes for grove menneskerettighetsbrudd. Under onsdagens pressekonferanse måtte Haaland igjen forsvare eget klubbvalg. NRK stilte følgende spørsmål: – Eierne i Manchester City beskyldes for massive menneskerettighetsbrudd og for å fengsle egne innbyggere. Du spiller nå for Manchester City. Hva tenker du om eierne i klubben du representerer? – Jeg har aldri møtt dem, så jeg kjenner de ikke sånn. Det er ganske kraftige beskyldninger du kommer med der. Når du sier det på den måten, kan jeg ikke annet enn å ikke si så mye om det. Jeg synes det blir litt for drøye ord der, svarte Haaland. Erlend Hanstveit, forbundsleder i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon), er særdeles glad for at diskusjoner om menneske- og arbeidstakerrettigheter har skutt fart i idretten. – Men jeg føler for å ta Haaland i forsvar på denne, sier han. – Vi må være forsiktig med å stille enkeltspillere for mye til ansvar for det som foregår i internasjonal fotball. I dette tilfellet handler det om hvilke krav Premier League stiller til klubbenes eiere, og det er et spørsmål for ledelsen i Premier League og i klubborganisasjonen. Det er der skytset må rettes, mener Hanstveit. (…) – Haaland og Norge har vært tydelige med å ta del i kollektive markeringer, og har vært et foregangsland i markeringer mot Qatar. Det er jo ganske solide markeringer, som har litt å bety. Det er å ta et standpunkt. Jeg tror det er lett å undervurdere det, sier Hanstveit. (vg.no 22.9.2022).)

- HEVDER HAN BLE TORTURERT I UAE: RETTER KRAFTIG KRITIKK MOT HAALAND.

(Anm: HEVDER HAN BLE TORTURERT I UAE: RETTER KRAFTIG KRITIKK MOT HAALAND. LONDON (VG) Matthew Hedges (35) skal ha blitt torturert i et fengsel i De forente arabiske emirater i flere måneder. Nå rykker han ut mot Erling Braut Haaland (22) og Martin Ødegaard (23). – Både Haaland og Ødegaard er ambassadører for et totalitært regime, sier engelskmannen til VG. Han peker ikke på de norske spillerne alene, men på alle dem som representerer klubber med bånd til regimer i Midtøsten. (vg.no 21.9.2022).)

- Trine Skei Grande og Kulturdepartementet krever endringer i Lotto-sendingen. Lotto-trekningen er for ensidige positiv, ifølge en rapport fra Oslo Economics.

(Anm: Trine Skei Grande og Kulturdepartementet krever endringer i Lotto-sendingen. Lotto-trekningen er for ensidige positiv, ifølge en rapport fra Oslo Economics. Nå vil Kulturdepartementet at både NRK og Norsk Tipping tar grep for å endre tv-sendingen. Kulturminister Trine Skei Grande gir nå Norsk Tipping beskjed om å stramme inn på markedsføringen sin; parallelt forsøker hun å få gjennom ny lovgivning som skal stenge utenlandske spillselskapers smutthull inn i norske tv-skjermer. (dn.no 12.7.2019).)

(Anm: Reklame, sponsing, journalistikk, spin og PR-virksomhet. (mintankesmie.no).)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

- Tipping på odds: Lønner det seg å lytte til ekspertene? (- Eksperttips gir ikke høyere avkastning i oddstipping enn å tippe helt tilfeldig. Funnene i denne studien kan bidra til å nyansere mytene rundt ekspertkompetanse og pengespill.) (- Forbrukere bør opplyses om den reelle verdien i ekspertenes oddstips, slik at de kan ta en informert beslutning når de skal avgjøre om de vil følge ekspertenes tips.)

(Anm: Tipping på odds: Lønner det seg å lytte til ekspertene? Mange som tipper, benytter seg av ekspertkunnskap i håp om å lykkes i pengespill. Denne studien bidrar til å nyansere myter om ekspertkunnskap, og har følger for forbrukeratferd. I klinisk sammenheng kan kunnskapen ha psykoedukativ betydning. (…) Konklusjon Våre funn er i tråd med resultater fra tidligere forskning (Cantinotti et al., 2004; Ladouceur et al., 1998). Eksperttips gir ikke høyere avkastning i oddstipping enn å tippe helt tilfeldig. Funnene i denne studien kan bidra til å nyansere mytene rundt ekspertkompetanse og pengespill. Det å tippe på odds gir ikke økonomisk gevinst over tid, og inntrykket som gis av at det lønner seg å lytte til ekspertene når man tipper er villedende. Funnene har implikasjoner både for forbrukeratferd i pengespill og i klinisk bruk hvor denne typen kunnskap kan være et viktig bidrag i psykoedukativ sammenheng. Forbrukere bør opplyses om den reelle verdien i ekspertenes oddstips, slik at de kan ta en informert beslutning når de skal avgjøre om de vil følge ekspertenes tips. (psykologtidsskriftet.no - 5. desember 2011).)

- Tippegrense skal hjelpe spilleavhengige. Norsk Tipping innfører en tapsgrense på 20.000 kroner i måneden på tvers av alle spill.

Tippegrense skal hjelpe spilleavhengige. Norsk Tipping innfører en tapsgrense på 20.000 kroner i måneden på tvers av alle spill. Tapsgrensen innføres fra høsten, etter at Kulturdepartementet onsdag ga klarsignal til at Norsk Tipping kan innføre en tapsgrense som gjelder på tvers av alle spill. (vg.no 11.5.2016).)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

- Har fleire spelavhengige enn rusavhengige – seier kjendisar tener blodpengar. (- Talet på spelavhengige som får hjelp har auka gradvis etter at speleautomatane forsvann frå butikkar og kioskar i 2007.)

(Anm: Har fleire spelavhengige enn rusavhengige – seier kjendisar tener blodpengar. I 2018 var det for første gong fleire spelavhengige enn rusavhengige som søkte hjelp hos Blå Kors Poliklinikk i Oslo. Utanlandske spel og spelreklame får ei del av skulda. Stadig fleire personar blir no sendt på avvenning for spelavhengigheit. Tal frå Blå Kors viser at det i 2018 blei tilvist 146 nye pasientar med speleproblem til rusklinikken deira i Oslo. Medan det var 126 personar som blei tilvist med rusrelaterte problem. Talet på spelavhengige som får hjelp har auka gradvis etter at speleautomatane forsvann frå butikkar og kioskar i 2007. No har automatane flytta seg over på nett og inn i heimane til folk, seier kommunikasjonssjef i Blå Kors, Anders Blixhavn. (nrk.no 4.4.2019).)

- Oppdaget ulovlig spillreklame på Leirsteins blogg.

(Anm: Oppdaget ulovlig spillreklame på Leirsteins blogg. - Dette visste jeg ikke noe om og har fått det fjernet, skriver Ulf Leirstein (Frp). Med Stortinget som bakgrunn skrøt stortingsrepresentant Ulf Leirstein på sin blogg av Frp og regjeringens innsats for rettssikkerhet og lovlydighet i landet. Problemet var bare at bloggen hans var oversprøytet med reklame for selskapet Vegas Casino. (aftenposten.no 13.4.2019).)

- Tull med tall om pengespill. Det er litt flaut at Lotteritilsynet benytter feil tall.

(Anm: Innlegg. Leo A. Grünfeld, Menon Economics. Tull med tall om pengespill. Det er litt flaut at Lotteritilsynet benytter feil tall. Et statlig tilsyn bør vite bedre. Av en merkelig grunn klarer Henrik Nordal i Lotteritilsynet å overse tallet for 2020 i denne rapporten og derfor hevde at det ikke har vært noen vekst i inntekter til staten i Sverige. Det løper nå en opphetet debatt i DN og andre medier om konsekvensene av å innføre en lisensordning for pengespill i Norge, slik man har gjort i Danmark, Sverige og mange andre land i Europa. Det refereres til en lang rekke tall fra begge sider i debatten som i beste fall er upresise, men også direkte feil. Det er litt flaut at Lotteritilsynet benytter feil tall. Et statlig tilsyn bør vite bedre. (dn.no 25.5.2021).)

- Innlegg: Dette er spørsmålene Norsk Tipping bør besvare. Hvorfor slippe Norsk Tipping så billig unna kritiske blikk når markedsføring av pengespill debatteres?

(Anm: Innlegg: Dette er spørsmålene Norsk Tipping bør besvare. Hvorfor slippe Norsk Tipping så billig unna kritiske blikk når markedsføring av pengespill debatteres? Kronikkforfatteren etterspør mer informasjon fra Norsk Tipping. (dn.no 9.4.2019).)

- Sjakk: Et sjeldent dumt trekk. Ved å trekke på seg svensk lobbydrakt, blir norsk sjakk stemplet i år framover. (- Svenskene vil betale miljøet 50 millioner kroner i løpet av fem år om norsk sjakk sier seg villig til å bli en lobbyorganisasjon mot det norske spillmonopolet.) (- Meningen er at norske sjakkspillere skal argumentere for en endring av den eksisterende spillpolitikken slik at private utenlandske aktører får slippe til i konkurranse med Norsk Tipping.)

(Anm: Sjakk: Et sjeldent dumt trekk. Ved å trekke på seg svensk lobbydrakt, blir norsk sjakk stemplet i år framover. Norsk frivillighet har heldigvis ingen tradisjon for det å kjøpe stemmer. (…) Svenskene vil betale miljøet 50 millioner kroner i løpet av fem år om norsk sjakk sier seg villig til å bli en lobbyorganisasjon mot det norske spillmonopolet. Meningen er at norske sjakkspillere skal argumentere for en endring av den eksisterende spillpolitikken slik at private utenlandske aktører får slippe til i konkurranse med Norsk Tipping. Det kom som en overraskelse i sporten at ledelsen i Sjakkforbundet for noen uker siden sa ja til svenskenes tilbud. Allerede da var skepsisen stor i bevegelsen mot å fungere som lobbyister for produkter som det nå er forbudt å markedsføre med utgangspunkt i Norge. Men selve sjokket kom da Magnus Carlsen fortalte at han hadde dannet en ny klubb for å få avtalen igjennom på sjakktinget. Ved å bruke en halv million kroner på å gi gratis medlemskap til de 1 000 første medlemmene i denne klubben, har Carlsen nå kontroll over minst femten prosent av delegatene på sjakktinget. (dagbladet.no 8.7.2019).)

(Anm: PR-rådgivere, PR-byråer og PR-hjelp (PR-bransjen) (Spindoktorer) (mintankesmie.no).)

(Anm: Lobbyisme (lobbying - lobbyvirksomhet - lobbyregister - interessekonflikter - korrupsjon) (mintankesmie.no).)

- Tabbetrekket ble avverget. Offentlighetens veier er i sannhet uransakelige.

(Anm: Tabbetrekket ble avverget. Offentlighetens veier er i sannhet uransakelige. Og stridens kjerne på sjakkongressen var nettopp om hvem som skal få lov til å tilby pengespill her til lands. Gambling-aktøren Kindred var villig til å sponse forbundet med 50 millioner kroner over fem år. Reklame for Unibet og selskapets øvrige merkevarer er forbudt i Norge. Dermed skulle gjenytelsen være at forbundet forpliktet seg til «å fremme og bidra til en faktabasert debatt som kan skape forståelse og aksept» for en endring av regelverket. Rent praktisk ville dette innebære en vanskelig balansegang mot ulovlig markedsføring. Men først og fremst var avtalen en bastard mellom en sponsoravtale og politisk lobbyisme. Et flertall i styret, og ikke minst verdens største sjakkspiller, Magnus Carlsen, ville likevel ha den. Åpenbart var hovedargumentet styrking av forbundets økonomi. Etter mye frem og tilbake sendte Carlsens nystartede sjakklubb, Offerspill SK, færre mandater enn ventet til kongressen. Det var medvirkende til at visen endte mindre dramatisk: Et stort flertall vendte tommelen ned. (…) Sjakkforbundet kan altså ha en klar og legitim egeninteresse i endringer i dagens spillpolitikk. Men hva organisasjonen skal mene i slike spørsmål må avklares på selvstendig grunnlag, gjennom ordinære demokratiske prosesser og uten at det ligger 50 millioner kroner i potten dersom man faller ned på ett bestemt standpunkt. (aftenposten.no 8.7.2019).)

(Anm: Habilitet (integritet) (mintankesmie.no).)

- Norsk Tipping først i verden med gamblinggrense.

(Anm: Norsk Tipping først i verden med gamblinggrense. Fra søndag kan Norsk Tippings kunder tape maksimalt 20.000 kroner per måned for å forebygge at risikospillere spiller over evne. Dette vil gi spillselskapet rundt 100 millioner kroner i mindre inntekter. (e24.no 30.9.2016).)

- Tek staten til retten for å la nordmenn gamble.

(Anm: Tek staten til retten for å la nordmenn gamble. Nordmenn sine milliardoverføringar til internasjonale gamblingselskap får staten til å sjå raudt. Men spelbransjen nektar å gje opp og har saksøkt Noreg for å få oppheva forbodet mot å bruke til dømes PayPal og Entercash til speling. (nrk.no 19.2.2019).)

- Norsk tilsyn slår til mot utenlandske gamblingselskaper. Norske tilsynsmyndigheter forbyr betaling til og fra flere gamblingselskaper som anklages for å ha drevet ulovlig i Norge.

(Anm: Norsk tilsyn slår til mot utenlandske gamblingselskaper. Norske tilsynsmyndigheter forbyr betaling til og fra flere gamblingselskaper som anklages for å ha drevet ulovlig i Norge. Lotteri- og stiftelsestilsynet har beordret norske banker til å blokkere betalinger inn og ut av kontoer som tilhører blant annet seks Malta-baserte gamblingselskaper, bekrefter tilsynet overfor NTB. (…) – Hvis bankene selv vet at dette er pengespill som ikke har tillatelse, skal de stanse transaksjonene, sier Amble. (…) Opparbeide gjeld I en artikkel på sine hjemmesider fra sist fredag skriver tilsynet at de fleste utenlandske spillselskapene har innført nye betalingsløsninger for å omgå forbudet. – Nå går pengeoverføringene stort sett via tredjepartsselskap. Dette gjør det vanskeligere for bankene å identifisere overføringer til utenlandske spillselskap, og forbudet har derfor hittil ikke hatt stor effekt på utenlandske pengespillselskap sin aktivitet i Norge, heter det. I tillegg peker tilsynet på at dette har ført til at norske spillere kan bruke kredittkort når de spiller hos utenlandske spilleselskaper. (aftenposten.no 17.2.2019).)

(Anm: Tips Lotteri- og stiftelsestilsynet. (lottstift.no 17.2.2019).)

- Selger Coolbet for 1,6 mrd. (- SOLGT: Morten Klein har Coolbet-aksjer for 160 millioner.)

(Anm: Selger Coolbet for 1,6 mrd. Morten Klein selger Coolbet til Nasdaq-noterte GAN. Prisingen er 1,6 milliarder, og Klein har aksjer for 160 millioner. SOLGT: Morten Klein har Coolbet-aksjer for 160 millioner. (finansavisen.no 16.11.2020).)

- Forsøker å stanse overføringer til utenlandske gamblingselskaper. Lotteri- og stiftelsestilsynet har bedt bankene stanse overføringer til en rekke utenlandske gamblingselskaper.

(Anm: Forsøker å stanse overføringer til utenlandske gamblingselskaper. Lotteri- og stiftelsestilsynet har bedt bankene stanse overføringer til en rekke utenlandske gamblingselskaper. Siden november har tilsynet sendt ut syv varsler til norske banker der de ber om at betalinger til og fra kontoer identifisert som å ha blitt brukt for å gjennomføre gamblingtransaksjoner, stanses. (…) Setter ned foten for syv selskaper Blant selskapene som tilsynet har satt foten ned for er Malta-baserte Betsson Group, Co-Gaming Ltd, Lucky Dino Casino og L & L Europe Players Ltd. Også MT SecureTrade Limited Players, som driver pengespillene Guts.com, Rizk.com og Betspin.com er omfattet av forbudet. Malta-baserte MT SecureTrade er et datterselskap av det Oslo Børs-noterte Gaming Innovation Group, ifølge selskapets siste årsrapport. Selskapet har foreløpig ikke besvart E24s e-post med spørsmål om saken. Det var avisen Times of Malta som først omtalte varslene. Betsson Group driver spillnettstedene Betsson, NorgesAutomaten, Betsafe og NordicBet. Co-Gamin LTD driver blant annet Folkeautomaten og ComeOn!. Også estiske Firstclear Limited og Dreambox Games OU har det blitt sendt varsler mot. (e24.no 17.2.2019).)

- 1000 europæiske fodboldklubber står i kø til dansk AI-kamera. KUNSTIG INTELLIGENS: Med hjælp fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet har firmaet VEO sat det første intelligente fodbold-kamera i produktion.

(Anm: 1000 europæiske fodboldklubber står i kø til dansk AI-kamera. KUNSTIG INTELLIGENS: Med hjælp fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet har firmaet VEO sat det første intelligente fodbold-kamera i produktion. Kameraet bruger kunstig intelligens og følger automatisk bolden rundt på banen. Flere danske klubber bruger det allerede, mens flere end 1000 europæiske klubber står på venteliste. (politikenscience.ku.dk 27.7.2018).)

- Linker

fotmob.com

Livescore.com

sofascore.com

flashscore.com

LiveFootball.com
LiveXscores.com
FotMob.no (Live scoringer direkte på mobilen)

Kommende kamper på TV (altomfotball.no)
Månedens TV-fotball (fotballen.eu)

BBC SPORT (FOOTBALL)
Guardian Unlimited Football
Independent Online Edition
ESPNsoccernet - The World's Site for the World Game
Football News, Results, Fixtures and Fantasy Football UK
Sky Sports - The Best Sport Coverage From Around The World
Sportinglife
Yahoo Sports

NRK Sport (DIREKTE - NRK1- NRK2 - Sport 1-7)
TV 2 SPORT
VG Sport Fotball - VG LIVE
Aftenposten - Aftenposten Live - (tabeller)
Dagbladet Sport - Live
Nettavisen
TV2 Sporten Live
Dagsavisen

Speaker.no - Fotball - Live
Euro-Fotball 247 AS - Livescore
fotbolldirekt.com
TribuneFeber.com

SopCast (Download)
USTREAM (livestreaming)

C MORE
SportTV.nu

football365.com
SPORTENKORT (sportenkort.dk)

RADsoft
TURBOTIPP A/S

Sport - diverse

Sportsleksikon - søk ulike sportsuttrykk (sportsdictionary.org)
SOCCERHELP DICTIONARY KEYWORD SEARCH (soccerhelp.com)

Berømte fodboldsitater (ekstrabladet.dk 26.12.2009)

uefa.com
FIFA.com The Official web site of the Fédération Internationale de ...
TheFA.com (The Football Association) (Football Rules)

BetBrain.com - Compare odds from more than 150 bookmakers

- Norsk Tipping har med vilje ofret 300 millioner på to år: – Det er verdt det. For to år siden innførte tippeselskapet en maksimal tapsgrense på 20.000 i måneden.

(Anm: Norsk Tipping har med vilje ofret 300 millioner på to år: – Det er verdt det. For to år siden innførte tippeselskapet en maksimal tapsgrense på 20.000 i måneden. Nå er forskningsresultatene. (…)  Dette er funnene Som statlig selskap har Norsk Tipping et ansvar for å ta vare på de såkalte problemspillerne og hindre at folk gambler seg fra gård og grunn. Nottingham Trent University i England har forsket på den norske maksgrensen, og her er noen av funnene: - Bare én av ti som når tapsgrensen, oppgir at de spiller videre hos utenlandsbaserte spillselskaper. - 80 prosent av kundene sier at de er positive til tapsgrensen. Utvalget var på 2350 personer. - v disse hadde 750 på et tidspunkt nådd sin egendefinerte tapsgrense (som kan være under 20.000). 73 prosent oppga at de unnlot å spille videre til tapsgrensen ble nullstilt. 10 prosent hadde ikke spilt i det hele tatt, mens 10 prosent oppga at de spilte videre hos andre selskaper. – Hovedfunnet er uten tvil at ni av ti kunder som når tapsgrensen sin oppgir at de ikke har spilt videre hos andre selskaper, sa professor og spillforsker Mark Griffiths da han sist uke la frem tallene for styret i Norsk Tipping. (aftenposten.no 3.10.2018).)

- Doing a Bradbury.

(Anm: Tidenes heldigste OL-gull. Steven Bradbury tok tidenes heldigste OL-gull i 2002. Siden har han skapt seg en karriere på å fortelle historien. (…) Flaks på flaks Bradbury skulle vært ferdig med 1000-meteren etter kvartfinalen. (…) Australieren ble møtt med buing fra deler av publikum og han har fortalt at en amerikaner i 40-årene ba ham "tørke av seg smilet" fordi han ikke fortjente å vinne. Selv forteller Bradbury at han så skrekk i ansiktet på en av dommerne da han krysset mållinjen. (…) Skapt seg karriere I Australia har "Doing a Bradbury" blitt et uttrykk som betyr å ha suksess på grunn av utrolig flaks. (…) Se: Steven Bradburys hjemmeside (nrk.no 9.2.2010).)

- Mot alle odds. Det er svært vanskelig å leve av gambling. Men det virker som en behagelig jobb.

(Anm: Mot alle odds. Det er svært vanskelig å leve av gambling. Men det virker som en behagelig jobb. (…) – Ja, rikinger som er veldig ivrige på bridge kan betale meg opptil 200.000 kroner for å spille med dem i en turnering, forteller Brogeland. Profesjonelle norske tippere er det enda lenger mellom. – Hest- og fotballtipping er nærmest umulig å leve av i Norge, mener tipsekspert Anders Mikkelborg, som også er ekspert på Rikstoto direkte. (p3.no 1.6.2017).)

(Anm: HENRIKS ODDSSTRATEGI SLÅR LOTTO OG SKRAPELODD. Danske Henrik Rothenbüchers oddssystem kombinerer lotto og betting. Det gir en større mulighet for å vinne én million kroner med en innsats på bare 100 større enn andre metoder. (vg.no 21.3.2019).)

– Jeg kunne ha blitt verdens største klovn. Året er 1990. Færøyene skal spille sin første kvalifiseringskamp noensinne.

(Anm: – Jeg kunne ha blitt verdens største klovn. Året er 1990. Færøyene skal spille sin første kvalifiseringskamp noensinne. Østerrike står på motsatt banehalvdel. Bare ett resultat anses som mulig: At spillerne fra alpelandet vinner en knusende seier. De har tross alt åtte millioner innbyggere å ta av og en rekke profilerte spillere. Færøyene har i underkant av 50 000. Spillerne er amatører.
Men miniputtnasjonen kjemper heroisk og vinner 1-0. Etter kampen er det keeperen, Jens Martin Knudsen, som stjeler overskriftene over hele Fotball-Europa – en 23-åring fra færøysk liga, som til daglig jobber som trucksjåfør på en fiskefabrikk. (tv2.no 9.6.2019).)

- Øivinds tips: Hanker inn millioner.

(Anm: Øivinds tips: Hanker inn millioner. I januar tok Øivind Grøstad (59) millionpotten i V75 alene - for tredje gang. Nå deler han tipsene som han vet har vært viktigst for å dra inn alle millionene. (dagbladet.no 10.2.2022).)

- Metoden: Tonys (60) geniale tippesystem.

(Anm: Metoden: Tonys (60) geniale tippesystem. Tony Hansson har hatt full pott med tippekupongen 237 ganger de siste årene. Her forklarer han hemmeligheten til suksessen. (dagbladet.no 28.1.2023).)

- Oskars metode: Rik på tipping. (- For tre år siden skrev Dagbladet om svenske Oskar Block.)

(Anm: Oskars metode: Rik på tipping. Oskar Block (23) avslører hemmelighetene til suksessen han har hatt med tipping på fotball de siste årene. For tre år siden skrev Dagbladet om svenske Oskar Block. I artikkelen avslørte Block hvordan han har tjent seg rik på å tippe på fotball. Nå avslører Block hva han har gjort for å fortsette suksessen fra 2020 og grepene han har tatt fram til nå. (dagbladet.no 10.2.2023).)

– Hvordan vinne i tipping. Og hvordan vinne mye når du først vinner. (- Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles. Dette blir selvsagt alt for kjedelig i praksis, siden vi tipper vel så mye for spenningen som for pengene.)

(Anm: Hvordan vinne i tipping. Og hvordan vinne mye når du først vinner. Norsk Tipping registrerer alle spill og innsatser, deretter fordeler de 55% av den totale omsetningen på utbetalinger for 12,11 og 10 rette. Disse 55% prosentene fordeles etter en fast nøkkel, 27% til 12'er premiene, 27% til 11'er premiene og 31% til 10'er premiene. 15% settes av i en egen bonuspott. (…) Bonuspotten Bonuspotten utbetales når noen er alene om 12 rette. Dersom den vokser til 5 millioner kroner, legges den inn i den ordinære premiepotten for 12 rette på en kupong fastsatt av Norsk Tipping. Når bonuspotten skal fordeles, kan det lønne seg å levere et ekstra stort system. I disse få, utvalgte tipperundene er tilbakebetalingsprosenten meget god. Du vil få bra betalt for 12 rette uansett, selv hvis folkerekka går inn. Skal du gå i pluss med tippingen din over tid, kan en løsning være å bare levere de få gangene bonuspotten skal fordeles. Dette blir selvsagt alt for kjedelig i praksis, siden vi tipper vel så mye for spenningen som for pengene. (nettavisen.no 21.10.2018).)

- 6 av 10 idrettsledere sier nei til penger fra Norsk Tipping. (- Tallene er oppsiktsvekkende. For politisk holder ledelsen i norsk idrett fast ved dagens modell, som sikrer dem 64 prosent av det årlige overskuddet til Norsk Tipping.)

(Anm: 6 av 10 idrettsledere sier nei til penger fra Norsk Tipping. Norsk idrett bør få pengene sine direkte over statsbudsjettet i stedet for gjennom overskuddet til Norsk Tipping. Det mener et flertall av norske idrettsledere som har besvart en spørreundersøkelse i regi av VG. Tallene er oppsiktsvekkende. For politisk holder ledelsen i norsk idrett fast ved dagens modell, som sikrer dem 64 prosent av det årlige overskuddet til Norsk Tipping. (vg.no 1.2.2018).)

– Cirka 1000 spillere når, eller er i nærheten av å nå, maksgrensen pr. måned. 80 prosent av disse spillerne defineres som risikospillere.

(Anm: Norsk Tipping har tapt 150 millioner kroner – med vilje. GRENSE: Norsk Tipping innførte for ett år siden en totalgrense for hvor mye spillerne kan tape pr. måned. Det har kostet selskapet store summer. (…) Alle som spiller såkalte risikospill på nett hos Norsk Tipping, må sette en egen grense for hvor mange penger de kan tape i måneden. (…) Snitt på 4800 kroner I en redegjørelse ett år etter at grensen ble satt, opplyser Hoffmann følgende: -  Gjennomsnittlig setter kundene sin tapsgrense til 4800 kroner pr. måned, altså langt under maksbeløpet på 20.000 kroner. - Mer enn 60 prosent setter sin grense lavere enn 4000 pr. måned - Cirka ni prosent (rundt 45.000 spillere) har satt grensen sin til maksbeløpet på 20.000 kroner. Cirka 1000 spillere når, eller er i nærheten av å nå, maksgrensen pr. måned. 80 prosent av disse spillerne defineres som risikospillere. (aftenposten.no 2.10.2017).)

(Anm: Spilleavhengighet, dataspillavhengighet, (spilleavhengige/problemspillere/problemgambling) (mintankesmie.no).)

(Anm: Flere krisetelefoner om Norsk Tipping. Elisabeth Waage er daglig leder i Hjelpelinjen. Et økende antall av innringerne som har problemer med nettkasinospill tar nå opp spillene Norsk Tipping tilbyr, viser Lotteritilsynets statistikk. (dn.no 11.9.2017).)

- Spillselskapene hater supergambleren Kristian (22) – får bare tippe for småpenger.

(Anm: Spillselskapene hater supergambleren Kristian (22) – får bare tippe for småpenger. KØBENHAVN (VG) Han vinner, vinner og vinner, men kunne vunnet så mye mer. Danske Kristian Kofod (22) er spilleren bettingselskapene ikke vil ha. De siste årene har Kofod gått systematisk til verks og lagt ned titusenvis av timer på å satse store summer på sportsspill. Nye tapsgrenser gir Norsk Tipping et forventet tap på over 100 millioner kroner, og de har fortsatt 25- til 30.000 spillere i risikosonen. Samtidig tjener utenlandske storselskap mer og mer penger fra norske kunder via nettbaserte spill. (vg.no 22.6.2017).)

- Slik forsørger han familien med fotballtipping.

(Anm: Slik forsørger han familien med fotballtipping. Etter et vellykket VM i 1990 (!), sluttet Paulsen i en jobb som programmerer, utviklet et eget program for å tjene penger på fotballbetting - og har forsørget familien siden. Her er hans beste tips for å tjene penger på spillingen. Dirk Paulsen fra Kreuzberg i Berlin er ikke lik andre familiefedre som pusher seksti år. Han har nemlig levd av å spille på fotball i snart tretti år. (…) Akseptér tap. Dette er det vanskeligste i hele «businessen». Alle type spillere har tankegangen «jeg skal ikke legge meg før jeg har tjent penger i dag» eller i det minste «jeg skal ikke gi meg før jeg går i null». Dette er den sikreste måten å tape ALLE PENGENE DINE PÅ EN GANG, skriver Paulsen. (…) Unngå følelser. Enhver følelse som er involvert, kan avspore deg. Jo mer du holder deg til fakta og kalkuleringer, jo bedre vil spillene være. Selv om du har støttet et lag i spillingen flere år, må du ikke nøle med å gå mot dem når du ser at det er det beste i makredet. Dette er kanskje det vanskeligste med betting, men det er den beste måten å tjene penger på. Datamaskinen min er enig. (vg.no 3.9.2018).)

- Sår tvil om ekspertenes tips

Sår tvil om ekspertenes tips
aftenposten.no 26.1.2012
Lønner det seg å følge tippeekspertenes tips? Nei, mener forskere hevder å ha funnet svaret. (...)

Bakgrunn
Studerte 574 tips
- 574 tips fra eksperter i ni norske medier fra 2008 og 2009 ble sammenlignet med tilfeldige tips (gitt av datasimulerte spillere).
- Den totale økonomiske gevinsten ble mindre enn innsatsbeløpet for begge grupper.
- Ekspertene vant oftere, men fikk ikke større gevinst.
Kilde: Institutt for Samfunnspsykologi ved UiB. (...)

Gjennom to år har forskerne fulgt tipsene til ni av landets oddseksperter. Tipsene deres er blitt sammenlignet med helt tilfeldige tips. Resultatet viser, ifølge forskerne, at det ikke lønner seg å følge ekspertenes råd.

– Det er absolutt ingen forskjell i hvor mye man vinner, enten man tipper som ekspertene eller fyller kupongen ut i blinde, sier stipendiat Rune Mentzoni ved Institutt for Samfunnspsykologi ved Universitet i Bergen.

Det er en gruppe forskere ved instituttet som står bak studien, som nylig ble publisert i Tidsskrift for norsk psykologforening. Utgangspunktet var å undersøke om det gir større økonomisk gevinst å følge tipsene fra ekspertene til norske medier som Dagbladet, Aftenposten, VG enn å tippe tilfeldig på utfall av kampene. Ekspertene ble sammenlignet med en gruppe datasimulerte spillere. – Vi ser ingen ekspertiseeffekt når det kommer til økonomisk gevinst. Ekspertene vant oftere, men de vant ikke mer penger, forteller Mentzoni. (...)

- I 1969 betalte NRK 325 dollar for hver tippekamp. Nå betaler TV 2 tre millioner kroner.

(Anm: I 1969 betalte NRK 325 dollar for hver tippekamp. Nå betaler TV 2 tre millioner kroner. SAKEN HANDLER OM: Premier Leagues tv-rettigheter med ekstrem prisvekst på 25 år. (dn.no 18.11.2017).)

- Asylsøker vant én million på Flaxlodd – ble fralurt halvparten.

(Anm: Asylsøker vant én million på Flaxlodd – ble fralurt halvparten. I 2016 vant en mannlig asylsøker én million på Flax-lodd i Bodø. En behjelpelig kvinne stjal senere over halvparten av gevinsten. (…) Dømt til fengsel Kvinnen ble siktet etter straffeloven paragraf 325 for grovt underslag. Kvinnen er tidligere straffedømt. Kvinnen ble dømt til seks måneders fengsel, hvorav 60 dager av dommen gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må hun betale tilbake de 590.000 kronene hun underslo. (tv2.no 17.7.2018).)

- Den ukjente Liverpool-helten: – Gi ham billetter til finalen. (- Regien var det en ballgutt som stod bak.)

(Anm: Den ukjente Liverpool-helten: – Gi ham billetter til finalen. Trent Alexander-Arnold (20) utførte den geniale corneren som sendte Liverpool til finalen. Regien var det en ballgutt som stod bak. (tv2.no 8.5.2019).)

Diverse artikler

(Anm: Daglig pumpes det ut 1500 bettingreklamer på norsk TV. Under OL fortsetter dette. – Reklamen fungerer, og den skader, sier Spillavhengighet Norge. (aftenposten.no 5.12.2017).)

Widvey strammer inn regler til Norsk Tipping.
dagbladet.no 4.7.2015
Skal fortsatt kunne bli millionær i hemmelighet.

Kulturdepartementet (KUD) krever at Norsk Tipping i alle sine spill må sikre seg aktivt samtykke fra vinnere før navn, adresse, bosted og premiebeløp blir offentliggjort.Bakgrunnen er drøftinger som har foregått om spillet Nabolaget, får NTB opplyst.

En del av opplegget for dette spillet - et samarbeid mellom Norsk Tipping og TV 2 - er at vinnere får besøk på døra av et TV-team.

«Dette er noe nytt og ganske annet enn de ordinære lotterispillene der vinneren får en telefon fra Hamar. (…)

(Anm: Norsk Tipping vil trolig innføre tapsgrense. Nå blir det trolig innført tapsgrense hos Norsk Tipping, skriver Bergens Tidende. En tapsgrense på 15.000 kroner i måneden vil gi tippeselskapet et årlig tap på opptil 150 millioner. (nrk.no 2.4.2016).)

(Anm: Kjendiser som promoterer utenlandske spillselskaper, kan straffeforfølges i Norge, konkluderer advokatfirmaet Hjort. I en rapport laget på bestilling fra rusfeltets samarbeidsorgan Actis, slår advokatfirmaet fast at spillselskapenes ambassadører og reklamebyråer kan holdes ansvarlig for medvirkning til brudd på lotterilovens markedsføringsforbud, ifølge Dagens Næringsliv. (sol.no 8.4.2016).)

(Anm: Oljefondet har plassert milliarder i utenlandske spillselskap. Investerer i virksomhet som konkurrerer med Norsk Tippings virksomhet. Politikere reagerer. (…) I Norge har vi et spillmonopol hvor Norsk Tipping har enerett. Overskuddet går til idrett og kultur i Norge. (aftenposten.no 10.2.2016).)

(Anm: Ansatte leiemorder, mistet kupongen og sløste bort millioner på kokain, biler og horer. Ikke alle lottomillionærer er som alle andre. (...) SOL har samlet 6 ville historier fra folk som tidligere har vunnet flere millioner i Lotto. (sol.no 13.1.2016).)

(Anm: Jackpot-vinner i USA kan innkassere 14 milliarder kr. Mannen som solgte vinnerloddet får nesten ni millioner kroner. (dagbladet.no 14.1.2016).)

(Anm: - Pengespill ble en egotripp som styrte livet. Alt annet måtte vike. Norsk Tipping har 20.000 kunder som taper urovekkende mye penger. 89.000 nordmenn er i faresonen for å utvikle spillavhengighet. (aftenposten.no 11.2.2016).)

Meiner Norsk Tipping har forsynt seg med 1,4 milliardar kroner
nrk.no 29.4.2015
28 helseorganisasjonar går no hardt ut mot Norsk Tipping. Dei meiner tippeselskapet urettmessig har forsynt seg med 1,4 milliardar kroner som skulle gått til helsetiltak.

– Dette kan vere i strid med det Stortinget har bestemt, seier advokat og stortingsrepresentant Abid Raja (V).

Han er medlem av Kontroll- og konstituasjonskomiteen på Stortinget, og meiner dette er ei sak dei må diskutere nærare.

LES OGSÅ: Kulturministeren kastar store delar av styret i Norsk Tipping (…)

Inntekter fra poker-NM går til skatteparadis
aftenposten.no 6.2.2015
Flere organisasjoner ønsker å arrangere landets første poker-NM hjemme i Norge, men inntektene går rett til skatteparadiset Isle of Man.

4. oktober i fjor vedtok regjeringen at det skulle være lov å spille poker i Norge. Fram til da hadde norgesmesterskapet blitt arrangert i utlandet.

Nå ønsker foreningene for både blodkreftsyke, svulstpasienter og døve å arrangere mesterskapet. Alle har imidlertid dannet et samarbeid med pokerselskapet Global Poker Tours som har adresse i skatteparadiset Isle of Man i Irskesjøen, skriver Vårt Land.

– Dette burde ikke Kulturdepartementet lagt opp til, og dette burde ikke organisasjonene søkt om å få være med på, sier Sigrid Klæboe Jacobsen i skattevaktbikkja Tax Justice Network Norge.

Hun mener bruken av skatteparadis fører til at færre skattekroner kommer inn til det offentlige, og at det betyr mindre inntekter til blant annet forskning på kreft. (…)

Pensjonert rektor (80) vant 2.500.000.000 kroner i lotto
tv2nyhetene.no 13.1.2015
Kona insisterte på å stoppe og spise i øsregnet - ektemannen gikk motvillig med på det og kjøpte seg en lottokupong. (...)

Hele 326 millioner dollar, som tilsvarer over svimlende 2,5 milliarder norske kroner, fikk 80 år gamle Harold Diamond og kona Carol overlevert tirsdag. (...)

Sa opp jobben etter Lotto-tabbe
side2.no 14.8.2014
Den kioskansatte gratulerte med 75 000kr i Lotto-premie, men det var feil. (...)

Vant 12 millioner - «tyvärr ingen gevinst»
dagbladet.no 12.2.2012
Her er lotteriet som regjeringen vil la utfordre Norsk Tipping. (...)

Her finner du oversikten over norske organisasjoner som planlegger inntekter fra lotteriet her i landet.

I Sverige kjemper flere vinnere om å få utbetalt gevinstene på elektroniske «skrapelodd» kjøpt på Postkodelotteriets hjemmeside.

Storbritannia, Sverige og Nederland er de tre europeiske landene der lotteriet er etablert. (...)

19-åring vant hele 4,8 millioner på Flaxlodd
gjengangeren.no 30.10.2013
Han 19 år. Hun 20 år. Kjæresteparet vant 4,8 millioner kroner. (...)

Egentlig skulle gevinsten ha gått til en annen kunde, en mann i 50-årene.

– Han ønsket å kjøpe to Flax-lodd. I kassa hadde jeg bare ett eneste igjen. Jeg sa vi kunne gå til safen på bakrommet for å hente ei ny loddpakke, og at det ville ta cirka fem minutter å få det klart. Da sa mannen at han nøyde seg med å kjøpe ett lodd. Mulig han angrer litt på den beslutningen. For det første loddet i den nye pakken var vinnerloddet. Det tilfalt kjæresteparet, forteller butikkmedarbeider Lars Eirik Tandberg som ekspederte de to. (...)

Snakk om flaks: Hadde syv rette i Lotto - og syv rette i V75!
sol.no 6.10.2013
En mann i 60-årene fra Røyken hadde full klaff på spillfronten lørdag. Først vant han 209.212 kroner i V75. Så fikk han syv rette i Lotto og innkasserte 3.686.520 kroner til! (...)

- Det er andre gang jeg har hatt syv rette. Sist jeg vant var det tak på hvor mye man kunne vinne. Jeg vant 500.000 for syv rette. Pluss at jeg hadde noen andre premier. Helgen etter ble taket opphevet. Det var litt bittert, sier han. (...)

Vant 2,3 milliarder på lotteri
vg.no 19.9.2013
Om ikke tidenes lotto-premie, så er det jammen ikke langt unna. En griseheldig amerikaner har nemlig vunnet anslagsvis 400 millioner dollar (2,3 milliarder kroner). (...)

Den største gevinsten noen gang ble utbetalt etter trekningen i mai i år da en enke i Florida vant hele 590 millioner dollar (3,4 milliarder kroner).

Men i begynnelsen av august var det heller ikke småpenger som ble delt ut. Da var potten på 448 millioner dollar (2,6 milliarder kroner) som ble delt på tre heldige vinnere. (...)

Derfor vinner menn mest i Viking Lotto
side2.no 15.9.2013
SKJEV VINNERFORDELING: Mange flere menn enn kvinner vinner de store summene. Årsakene til akkurat dét er flere. En av dem går på hvem som satser mest penger, og dermed øker vinnersjansene.

(BA.no): Tre onsdager på rad har ingen hatt seks rette i Vikinglotto. Dermed har premiepotten lagt på seg med noen millioner. Førstkommende onsdag er det trippel jackpot med ca. 138 millioner kroner i samlet førstepremiepott! (...)

Styr unna disse Lotto-rekkene hvis du vil bli rik
ba.no 28.6.2013
Dersom du velger en av disse ti Lotto-rekkene kan du ikke forvente å bli millionær. Dette er nemlig de ti mest brukte tallrekkene i Lotto-spillet.

Det kan lønne seg å lese dette. (...)

Jonathan Parr knuser Bolt, bader med nakne damer og løper fra dinosaurer
dagbladet.no 6.6.2013
ORIGINALEN: Det er fra dette bildet Crystal Palace-supporterne har klippet ut Jonathan Parr - til bruk i sin nye fotokunst.

(Dagbladet): Jonathan Parr får virkelig sin hyllest av Crystal Palace-supporterne i disse dager.

I forumet på klubbens hjemmesider dukker det stadig opp nye bilder av nordmannen i nye sammenhenger.

Det hele er inspirert av hvordan nordmannen løp inn på gresset på Wembley da det var klart at Crystal Palace hadde slått Watford, og sikret opprykk til Premier League. (...)

Gloria (84) vant kr. 3.436.278.000,-
tv2nyhetene.no 5.6.2013
Gloria C. Mackenzie kasjer inn jackpotten på over 3,4 milliarder norske kroner - noe som gjør henne til tidenes amerikanske enkeltvinner. (...)

Lottogevinst på 3,5 milliarder kroner i USA
aftenposten.no 19.5.2013
En heldig lottovinner i USA har innkassert en gevinst på hele 590,5 millioner dollar, tilsvarende nærmere 3,5 milliarder norske kroner. (...)

- Holdt på å dø da jeg så gutten min feire med Chelsea-spillerne
dagbladet.no 17.5.2013
- Jeg holdt nesten på å dø da jeg så gutten min gikk for å plukke opp trofeet, sier mamma Margaret (38) til storavisa The Sun

Louis (11) lurte seg med på seiersseremonien. (...)

Historien er - om ikke sensasjonell - smått utrolig. (...)

Nordmann vant 216 millioner kroner
nrk.no 15.5.2013
Aldri før har Norsk Tipping kunne utbetale enn større lottogevinst enn dette: 216 125 520 kroner!

En nordmann i 60-årene fra Troms vant onsdag kveld 216 millioner i Vikinglotto. – Nå blir det tur til Gran Canaria! (...)

Skiensmann vant 102 millioner: - Jeg får gåsehud
vg.no 4.5.2013
(VG Nett) Mannen fra Skien som fredag vant 102.599.010 kroner i Eurojackpot fikk gladmeldingen overbrakt under en taxitur lørdag.

- Jeg får gåsehud når du forteller det. Det er jo egentlig ikke mulig, sa skiensmannen da Norsk Tippings Roar Jødahl ringte lørdag formiddag. (...)

Har ikke fått tak i vinneren av 102 millioner
tv2nyhetene.no 4.5.2013
102 millioner kroner er den nye premierekorden for norske pengespill, etter at en mann fra Telemark vant denne svimlende pengesummen i Eurojackpot fredag kveld.

Dermed smadret vinneren den gamle premierekorden fra Norsk Tipping fra januar 2012. Den gangen vant en mann fra Austrheim i Hordaland 63.243.500 kroner i Viking Lotto. Vinneren hadde to rekker med seks rette. (...)

Norsk Tipping massesuspenderer kommisjonærer
nrk.no 14.12.2012
En tippekiosk i Oslo sentrum er blant dem som får kroken på døra.

Akkurat nå får sju tippekommisjonærer sparken av Norsk Tipping. Grunnen er grove og gjentatte brudd på kommisjonæravtalen.

Grunnen til at kommisjonærene mister retten til å selge spill for Norsk Tipping er etter det NRK erfarer mistanke om bedrageri fordi kommisjonærene skal ha vært med på å tilrettelegge for spill over lovlig maksgrense.

Det er brudd på kommisjonæravtalen som alle kommisjonærer må inngå med Norsk Tipping. (...)

Vildt! Familie vinder topgevinst i lotto hver gang storesøster er gravid
bt.dk 25.9.2012
En norsk familie er usandsynligt heldig - eller også så findes der virkelig bare overnaturlige kræfter.

For mens de fleste lottospillere kan gå i et helt liv og aldrig udleve drømmen om at vinde den helt store gevinst, så forholder det sig helt anderledes hos den norske familie Oksnes.

Familien har i løbet af de seneste seks år nemlig vundet hovedgevinsten i norsk lotto ikke færre end tre gange, skriver den norske avis VG.

Første gang blev familiens formue forøget med 4,1 millioner norske kroner, da den 58-årige far Leif vandt i det populære spil i 2006. Anden gang var tre år senere, da Leifs 29-årige datter Hege Oksnes liv blev forsødet med 8,2 millioner. Og for nylig er det Heges lillebror Tord på 19 år, der er blevet medlem af familiens millionærklub, efter han hjemtog hovedgevinsten på hele 12,2 millioner kroner. (...)

156 millioner i potten, er det nok?
dagbladet.no 22.8.2012
Bør du spille Viking-Lotto i dag? (...)

Vinnersjansen for å vinne i Viking-Lotto er 1: 12 271 512. Det er mulig å vinne 156 millioner kroner i førstepremie, og dermed skulle man tro at man her sitter på et spill med verdi. Sjansen er cirka én av 12,2 millioner, gevinsten over ti ganger større. (...)

I tillegg utbetales den såkalte lykketallspotten, som utgjør langt de fleste av de 156 millionene man kan vinne i kveld, kun om ett av de seks vinnertallene matcher det trukne lykketallet. Dermed er vi nede i en vinnersannsynlighet, for å ta hjem den aller største gevinsten på cirka 1:98 millioner. (...)

Tipper du ti rekker vil du vinne denne gevinsten én gang hver 9,8 millioner uker... Så svaret er dessverre nei; du bør ikke spille Viking-Lotto. (...)

Brite vant gigantgevinst i lotto
aftenposten.no 11.8.2012
En person i Storbritannia har vunnet en lottopremie tilsvarende 1,4 milliarder kroner.
Førstepremien i lotteriet EuroMillions var på 190 millioner euro. Foreløpig er det ikke kommet flere opplysninger om vinneren enn at vedkommende bor i Storbritannia.

I fjor sommer vant et skotsk par den største lottogevinsten i Europa noensinne. Den var på 185 millioner euro. (©NTB)

Daniel (36) vant 1,2 milliarder i lotto
vg.no 13.1.2012
(VG Nett) Daniel Bruckner (36) gapskratter garantert hele veien til banken etter at han stakk av med kjempegevinsten i Mega Millions-lotteriet i New York.

Fredag sto 36-åringen frem som vinner av den elleville premiepotten på 208 millioner dollar - svimlende 1,2 milliarder kroner. (...)

Vikinglottopotten runder 200 millioner
nrk.no 28.12.2011
Er du riktig heldig i kveld kan du bli 200 millioner kroner rikere før kveldsnytt.

I kveld har du én til 98 millioners sjanse for å innkassere 200 millioner kroner i Vikinglotto. (...)

Sjansen for å få seks rette i Vikinglotto er nemlig én til 12 millioner. Sannsynligheten for at lykketallet trekkes ut av de 48 lottokulene er enda mindre. Det er nemlig en sannsynlighet på én til 98 millioner for at du kan gapskratte når du logger deg inn i nettbanken. (...)

I kveld kan du bli blant Norges 800 rikeste
tv2nyhetene.no 2.11.2011
I kveld kan èn heldig person stikke av med tidenes tippegevinst i Viking Lotto. Hva ville du gjort om du vant 100 millioner? (...)

Det britiske paret Colin og Christine Weir vant tidligere i år tidenes største europeiske lottogevinst på 1,4 milliarder kroner i lotto-spillet Euromillions. Dette gjorde at de ble nesten like rike som Beckham-paret på listen over de rikeste i Storbritannia. De er rikere enn blant annet Ringo Starr, og Tom Jones. (...)

Du må vente i 9700 år for å bli lottomillionær
nrk.no 29.10.2011
Pengene sitter løst når storpotten venter i Viking Lotto. (...)

Oddsen for å få seks rette i Viking Lotto er 1 til 12 millioner. Spiller du full kupong hver uke, vil det statistisk sett ta deg 9700 år før du får vinnergevinsten. Norsk Tipping jubler over rekordomsetning, mens tippemotstanderne mener vi er hjernevasket. (...)

Må vente i 9700 år
Hans Olav Fekjær er psykiater, innbitt tippemotstander og en av Norges fremste eksperter på spilleavhengighet. Han puster oppgitt da han får høre om de glade dagene for Norsk Tipping på Hamar. (...)

– Huff da. Det er ikke noe annet land i Europa som sender lottotrekning i beste sendetid, så Norge står i en særstilling når det gjelder å gi oppmerksomhet til spill.

Hans Olav Fekjær mener vi er hjernevasket til å tro at spill er en naturlig sysselsetting. (...)

En Lotto-spiller er 900 millioner rikere
nettavisen.no 9.10.2011
En av tidenes største Lotto-gevinster blir snart utbetalt. (...)

Vinneren. én enkeltperson, stakk av med jackpotten på 101 millioner pund, eller over 900 millioner norske kroner, i gårsdagens EuroMillions-lotteri. Det er den tredje største utbetalingen noensinne. Dermed kommer vedkommende inn på listen over de 1.000 rikeste i Storbritannia, knepent foran artisten David Bowie, og rett bak rockeparet Sharon og Ozzy Osborne, ifølge Daily Mail. (...)

Navnet på årets Nobelvinner kan ha blitt lekket
aftenposten.no 6.10.2011
Svenske Ladbrokes ante at noe var galt da de så veddemålene på Tomas Tranströmer strømme inn, og oddsen falt. (...)

- Aldri sett noe lignende før
– Veddingen tok en vending i morges og Tranströmer raste oppover listene. Det er uvanlig. Vi har aldri sett noe lignende før, sier presseansvarlig i svenske Ladbrokes, Sofia Hjärtberg, til Dagens Nyheter.

På en times tid falt oddsene på Tomas Tranströmer fra 13 til 1,66.

– Vi mistenkte at noe var på gang. Men de spillerne som har lagt inn penger før klokken ni, da oddsen fremdeles var på 13, de har tjent pengene på ærlig vist, sier Sofia Hjärtberg. (...)

Dette «Lotto-korset» ga rekordmange vinnere
vg.no 2.10.2011
... men førstepremien var «kun» 772.895 kroner

(VG Nett) Lørdag kunne hele 20 personer rope halleluja foran TV-skjermen. Årsak: En lottorekke formet som et kors.

Kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Atle Jensen, sier det mest sannsynlig var rekordmange som kunne strekke armene i været lørdag kveld.

- For noen år siden var ikke førstepremien like stor, da trengte man færre rekker for å få en mindre utbetaling. Men jeg er ganske overbevist om at 21 rekker i hvert fall er ny rekord, sier Jensen.

Totalt var det 21 vinnerrekker som ga 772.895 kroner hver, der én person hadde sendt inn samme rekke to ganger. (...)

Hordalending vant 92,4 millioner:
– Jeg svetter og skjelver

nrk.no 24.9.2011
En mann i 20-årene fra Hordaland stakk av med nærmere 100 millioner norske kroner i et nettspill. (...)

– Største spillgevinst i norsk historie
Det var en jackpot hos spilleselskapet Betsson.com som gjorde at mannen stakk av med den svimlende pengesummen.

– Det er utrolig hyggelig å dele ut en slik premie til en av våre casinospillere, og det som gjør det hele enda mer spesielt er at han satset 0 kroner selv. Han startet med gratis spins og endte opp med 92,4 millioner. Det er en utrolig vinnerhistorie, sier Norgessjef Paul Myklebust i det skandinaviske spilleselskapet Betsson.com. (...)

Jobber i Tippekiosken - vant millioner
nrk.no 14.8.2011
To gevinster på én kveld er ikke vanlig. Og i løpet av et drøyt år har Barbro også truffet sin mann under spesielle omstendigheter, giftet seg – og blitt gravid!

Barbro Nielsen (44) vant både på hest og i Lotto i helga. Det topper et fantastisk år for Finnsnes-dama. (...)

Mista jobbane - vann millionlotteri
nrk.no 12.8.2011
Dagen etter at dei blei oppsagde av arbeidsgjevaren sin, vann arbeidarar ved SMART Technologies førstepremien i lotto.

Arbeidarar ved eit industrianlegg i Canada fekk full klaff i det nasjonale lotteriet mindre enn eitt døgn etter at dei hadde mista jobbane sine. (...)

Vonbrot blei til lykkerus då arbeidarane ved SMART Technologies sjekka lottokupongen sin torsdag.

Seks rette gav nemleg ei uttelling på heile 39 millionar norske kroner. (...)

Colin og Chris ble milliardærer i lotteri
vg.no 15.7.2011
- Måtte sjekke tallene både tre og fire ganger

(VG Nett) Tirsdag kveld kunne det britiske ekteparet innkassere rekordgevinsten på 161 millioner britiske pund, eller drøyt 1,4 milliard kroner. (...)

Rekordvinnere fikk feil lodd - vant 1,8 milliarder
vg.no 31.3.2011
(VG Nett) Sju kolleger jubler for å ha vunnet nærmere 1,8 milliarder kroner. Bare flaks gjorde at de kjøpte vinnerloddet.

VG Nett skrev tidligere i dag om den ene kollegaen som var uheldig og gikk glipp av storgevinsten.

Mannen var vanligvis en del av tippelaget, som aldri før har vunnet, men takket nei denne uken. Dermed gikk han glipp av en åttendedel av gevinsten på 319 millioner dollar, nærmere 1,8 milliarder kroner. (...)

Han forteller:

- Jeg sto i kassen og det var min tur til å kjøpe lodd da jeg bøyde meg ned for å ta en sjokolade i godterihyllen, sier han til ABC News.

Da snek noen foran Barth i køen og kjøpte loddet han i utgangspunktet hadde tenkt å kjøpe.

- Jeg tenkte på å si noe, men jeg lot det være. Jeg kjøpte det neste loddet, som viste seg å være vinnerloddet, forteller han. (...)

Jim McCullar vant 1,1 milliarder kroner
vg.no 7.1.2011
(...) - Da jeg hørte tallene ble jeg sittende å skjelve. Så gikk jeg og vekket Carolyn. Hun trodde jeg hadde fått et hjerteinfarkt, fortalte en tydelig rørt Jim på en direktesendt pressekonferanse på KHQ. (...)

Vant 2.094.500.000 kroner i lotto
dagbladet.no 5.1.2011
Det er vel tidenes start på et GODT NYTT ÅR! (...)

Fant vinnerlodd i søpla – vant 56 millioner kroner
tv2nyhetene.no 3.1.2011
Den ulykkelige spanjolen trodde vinnerloddet var tapt, men desperat leting blant søppelet i nabolaget ga milliongevinst. (...)

Vant 35 millioner i Lotto
dagbladet.no 27.11.2010
.Største Lotto-utbetaling noensinne. (...)

Millioner av tippekuponger i søpla
nrk.no 18.11.2010
De gamle tippekupongene brukes sjelden, og ender ofte sitt liv i søpla. I fjor ble det sendt ut over 150 millioner kuponger til tippere som ikke trenger dem.

Kioskeiere i Norge må kaste flere tonn tippekuponger i året. Hver uke kommer det nye kuponger, men kundene trenger dem egentlig ikke. I fjor ble det sendt ut 152 millioner kuponger med ferdig påtrykket kampoppsett. Dette mener kommisjonærene i Lofoten er unødvendig. (...)

61 tonn papir
Kommisjonærene vi har snakket med har ikke noe annet valg enn å ta imot kupongene, uansett om kundene velger å bruke kort eller papir. (...)

Milliardpremien i Euromillions utbetalt
nrk.no 20.10.2010
Vinneren av rekordpremien i Euromillions har fått pengene på konto. (...)

Camelot, de britiske lotterimyndighetene, nekter å si hvem som har vunnet jackpoten på 129.818.431 euro, men bekrefter at pengene er utbetalt, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Gyldigheten av kravet er bekreftet, og pengene er utbetalt, sier en talsperson for Camelot.

Sikkerhetssjefen kontrollerte loddet, og vinneren kunne bevise når og hvor loddet ble kjøpt. Noen timer senere var over én milliard kroner overført til vinnerens bankkonto, skriver The Telegraph. (...)

- Jeg vant 1,1 milliard, men mannen min kastet lottokupongen i søpla
Britisk pensjonist fortviler. (...)

Kvinnen oppgir at mannen har det med å uvitende kaste lottokupongene hennes i søpla, og at hun derfor har begynt å også notere ned tallrekkene. (...)

Nå skal overvåkningskameraene på postkontoret gjennomgås, for å se om kvinnen har oppgitt korrekte opplysninger om når hun kjøpte kupongen - og om sifrene kan tydes av kameraopptaket. (...)

Lotteriselskapet Camelot sier de tidligere har betalt ut førstepremier i tilfeller der folk har mistet bongen, men kunne bevise at de hadde vunnet. Selskapet ønsker imidlertid ikke å kommentere denne saken.

PS: Tallrekka var 9, 30, 35, 39 og 46, med «lykkestjernene» 6 og 8. Oddsen for førstepremien var 1 til 76 000 000. (...)

Vant over én millard i lotto
nrk.no 9.10.2010
En heldig britisk lottovinner har vunnet 129 millioner euro i lotteriet Euromillions. Men vinneren har foreløpig ikke meldt seg. (...)

Snakk om griseflaks
rb.no 21.8.2010
RÅHOLT: Først vant 85-åringen 500.000 kroner på Flax-lodd, bare timer senere vant han 500.000 kroner på Keno.

– Hva er sannsynligheten for det? spør Ina Helen Østby i Norsk Tipping. (...)

Nordmann med rekordgevinst i Viking Lotto
aftenposten.no 7.7.2010
En nordmann satte onsdag ny rekord i premieutbetaling fra Norsk Tipping. Svimlende 46,5 millioner kroner skal inn på konto.

Lykketallspotten i Viking Lotto hadde vokst til nesten 41 millioner kroner, og sammen med den ordinære førstepremiepotten ble utbetalingen 46.491.896 kroner. (...)

Hun har vunnet millionbeløp i Lotto fire ganger
dinside.no 6.7.2010
Joan Ginther må være født under en lykkestjerne...

Det skulle vel egentlig ikke gå an, men amerikanske Joan Ginther vant nylig sin fjerde lottogevinst. Hele 10 millioner dollar, cirka 64,5 millioner kroner, var den nette summen hun vant nå sist gang.

Ginther, som bor i Las Vegas, kan dermed skryte av å ha vunnet totalt 20,5 millioner dollar på lotterispill og skrapelodd de siste 17 årene. (...)

PR-guru: Petter har vært korttenkt
nrk.no 1.5.2010
Ingebrigt Steen Jensen sier det ikke kler Petter Northug å underminere norsk idrett gjennom pokerspill. Jensen mener de utenlandske spillselskapene som tilbyr poker på nett sluser penger ut av norsk idrett. Penger som burde gått gjennom Norsk Tipping havner dermed hos utenlandske aktører.

– Hvis norske idrettsutøvere ikke tenker over det, så underminerer de norsk idrett, sier Steen Jensen og viser til at Northugs gamle klubb Mosvik i stor grad får sine midler gjennom Norsk Tippings grasrotandeler. (...)

Nordmenn tror de blir rike på Lotto
nrk.no 28.2.2010
Kari og Ola Nordmann tror Lotto-spill er veien å gå dersom man vil bli millionær. (...)

I Lotto gjelder det å plukke ut sju vinnertall av 34 mulige. Det vil si at du har over fem millioner kombinasjoner å velge mellom. Ifølge Norsk Tipping anslår sjansen for å vinne sju rette i Lotto til 1:5.379.616, mens tilbakebetalingsprosenten ligger på bare 50 prosent.

Ifølge E24 er det vanskelig å regne ut hvilket pengespill det faktisk er enklest å vinne på, siden mange av spillene har innslag av ferdighet. (...)

Vant tidenes lottogevinst i Storbritannia
vg.no 15.2.2010
Et ektepar fra Gloucestershire ble nesten 520 millioner kroner rikere da de vant tidenes største lottogevinst i Storbritannia i helgen. (...)

Se hvem som har vunnet i Lotto
dinside.no 6.2.2010
Ny og spennende tjeneste fra Norsk Tipping.

Norsk Tipping har nylig lansert en helt ny tjeneste som gir oss full oversikt over alle lottomillionærer i Norge - noensinne. Statistikken viser også millionutbetalinger i andre spill fra Norsk Tipping, som for eksempel Flax. (...)

Tippe-topp trekker seg
nrk.no 12.1.2010
(...) Administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping opplyser at viseadministrerende direktør Tollef Imsdalen trekker seg etter 25 år i selskapet.

Imsdalen trekker seg for å skape ro i organisasjonen, men fortsetter i en rådgiverrolle for selskapet, og beholder sin nåværende lønn. (...)

Riksrevisjonen gransker Norsk Tippings ekssjef
vg.no 12.1.2010
Nær venn fikk milliardkontrakt

Norsk Tippings tidligere sjef Reidar Nordby jr. granskes nå av Riksrevisjonen, etter at kontrakter for en milliard kroner gikk til selskapet som ble ledet av hans nære venn. (...)

Sponheim ny styreleder i Norsk Tipping
dagbladet.no 24.11.2009
(...) Sponheim tar over etter Sigbjørn Johnsen, som ble utnevnt til finansminister i regjeringen tidligere i høst. (...)

Marerittet over for Norsk Tipping
digi.no 11.11.2009
«Tidenes datafeil» er endelig rettet.
Spillene til Norsk Tipping ble øyeblikkelig stoppet tirsdag i forrige uke, og i over et døgn var alle systemene deres nede.

I over en uke har dessuten spillet Keno, som ukentlig omsetter for rundt syv millioner kroner hvert ute av drift, med manglende trekninger og premieutbetalinger.

Dataløsningen som styrer alle spillene deres består av to speilede systemer, en backup og en primærløsning. Det var i synkroniseringen mellom disse at feilen oppstod. Det avslørte det statseide selskapet ovenfor digi.no i går ettermiddag. (...)

Arbeidsløs vant 424 millioner i lotto
vg.no 11.11.2009
(VG Nett) Den arbeidsløse lastebilsjåføren Les Scadding kommer ikke til å få problemer med å betale regningene i tiden som kommer. (...)

Vant 100 millioner euro i lotto
dagbladet.no 19.9.2009
Franskmann har vunnet tidenes utbetaling. (...)

Den europeiske rekorden finner vi derimot i Italia, hvor en svært heldig vinner stakk av med hele 147 millioner euro i august. Verdensrekorden ble satt i oktober 2005 av en amerikaner som vant 340 millioner dollar. (NTB)

Er det mulig?
nrk.no 16.9.2009
Samme sekssifrede lotterirekke ble trukket to ganger med fire dagers mellomrom i Bulgaria. Sjansen for at dette skjer er 1 : 4,2 millioner.

Tallrekken 4, 15, 23, 24, 35 og 42 ble trukket 6. september. Den 10. september ble sannelig samme rekken trukket en gang til! (...)

Bulgarias minister for sport og spill, Svilen Neykov, synes dette er så merkverdig at han har bedt om en gjennomgang av det nasjonale lotteriet. (...)

Vant 37,1 mill. i Lotto
nettavisen.no 9.9.2009
Men kvinnen vet fortsatt ikke at hun har vunnet norgeshistoriens største Lotto-gevinst. (...)

Brukte 17 kr. og vant 1,26 mrd.
nettavisen.no 23.8.2009
En hittil ukjent italiener ble multimillionær over natten etter å ha kjøpt en lottokupong for 17 kroner i Italias statelige lotteri «Superenalotto».

Vinnerloddet ble kjøpt i den lille italienske byen Bagnone i Toscana med 2000 innbyggere. (...)

Lottobutiksejer stjal vinderkupon fra kunde
politiken.dk 15.8.2009
En 55-årig amerikansk butiksejer kunne ikke stå for fristelsen, da en af hendes kunder havde fået gevinst på 50.000 kroner. (...)

Forlik i tippe-saken
dn.no 14.8.2009
Reidar Nordby jr. saksøkte sin tidligere arbeidsgiver med krav om erstatning for tapte arbeidsinntekter. Nå har han inngått forlik med Norsk Tipping AS. (...)

Forliket innebærer at Norsk Tipping vil, i henhold til tidligere forlikstilbud fra selskapet, dekke Nordbys kostnader til medierådgiver med 190.781 kroner. Hver av partene dekker sine omkostninger for tingretten og lagmannsretten.

Dessuten vil Reidar Nordby jr., i overensstemmende med en avtale av 23. november 2007, konkurrere om oppdrag i Norsk Tipping AS som legges ut på anbud på lik linje med andre anbydere.

– Vi er glade for at denne saken nå har funnet sin endelige løsning, sier Torbjørn Almlid, administrerende direktør i Norsk Tipping AS. (©NTB)

Norges heldigste par
Fikk million-premie for andre gang på to år

vg.no 1.8.2009
(VG Nett) For to år siden vant kvinnen i huset fire millioner i Lotto. I kveld gikk samboerens lottorekke inn med hele fem millioner kroner. (...)

Hegnar: Tippe-ukulturen
hegnar.no 28.6.2009
Trygve Hegnar: Alle er glade og ingen spør om de ansatte har festet bort en del av inntektene

Trygve Hegnars leder i Finansavisen 23. juni:

I november 2007 måtte den daværende sjefen i Norsk Tipping, Reidar Nordby jr., gå av fordi han i årevis hadde fått sin hage pleiet av en gartner på Norsk Tippings regning. Beløpet var kanskje ikke så stort (380.000 kroner), men selvfølgelig nok til avskjed.

Nå har Riksrevisjonen sett nøyere på økonomien i Norsk Tipping, og det er åpenbart at i Norsk Tipping gjør man som man vil. Enten det er reiser for de ansatte til Las Vegas, Monte Carlo og New York for å lære seg å spille, eller innleie av konsulenter for 150 millioner kroner i fjor. De ansatte i Norsk Tipping er fenomenalt lærevillige, for i fjor ble det brukt 12 millioner kroner til kurs, eller 33.000 per ansatt.

Den ukulturen, og rause pengebruken, som er i Norsk Tipping, ligger så å si i systemet. (...)

Norsk Tipping-ansatte testet kasino i Vegas - i 9 dager!
hegnar.no 19.6.2009
Gamblingen i Las Vegas var nødvendig, hevder Norsk Tipping (...)

Norsk Tipping skriver i et brev til Riksrevisjonen at prøvegamblingen var både strategisk og viktig for selskapet. Til tross for dette finnes det dårlig med dokumentasjon fra reisingen.

- Vi hadde forventet å finne reiseregninger og dokumentasjon etter disse reisene, men nesten ingenting finnes, sier seniorrådgiver Marianne Pilgaard i Riksrevisjonen til VG.

"Vesentlige midler" skal over flere år ha blitt brukt til reiser og testspilling i utlandet for ansatte og ledelse. (...)

Norsk tipping pålegger de ansatte munnkurv
vg.no 18.6.2009
Ansatte i Norsk Tipping har nå fått streng beskjed fra ledelsen om ikke uttale seg om skandalerapporten om selskapet. (...)

Norsk Tipping slaktes
aftenposten.no 16.6.2009
Med over 10 milliarder kroner i årlige spillintekter skulle man tro at Norsk Tipping var underlagt strenge og klare føringer i forhold til hvordan pengene skulle brukes.

Men en knusende rapport fra Riksrevisjonen, som ble sluppet tirsdag, viser at ledelsen i tippeselskapet i årene 2000-2007 har operert med svært løse rammer og at pengene i flere år har fått flyte langt friere enn normalt. (...)

(Anm: Vesentlige mangler ved styringen av Norsk Tipping AS (riksrevisjonen.no 16.6.2009).)

Fattig cowboy vant 1,5 milliarder
vg.no 6.6.2009
(VG Nett) Investeringen på 94 kroner skulle vise seg å være god for 23-åringen Neal Wanless. Cowboyen og skrothandleren kan smile hele veien til banken etter at han vant nesten 1,5 milliarder på lotteri. (...)

Blir forbudt å bruke over 40.000 dagen på tipping
e24.no 22.5.2009
Norsk Tipping innfører 18-års aldersgrense og tak på hvor mye du kan bruke per dag. (...)

Beløpsgrenser
I tillegg til aldersgrenser innfører selskapet også overordnede grenser for forbruk.

40.000 kr per dag, 100.000 kr per uke, 300.000 kr per mnd, 1.000.000 kr per år er de nye grensene.

På mobil og internett kan man spille for 10.000 kroner per dag.

- Dette er grenser som er meget romslige, og de vil ramme svært få av spillerne våre. Men de er viktige å ha for å hindre de ekstreme storspillerne, sier Almlid i meldingen. (...)

Fulgte du med på lottotrekningen?
na24.no 15.5.2009
I så fall var du ikke alene... (...)

Spanjol vant 126 millioner euro
aftenposten.no 9.5.2009
En spanjol har vunnet 126 millioner euro, eller drøyt 1,1 milliarder norske kroner, i lotteriet Euro Millions. Den ukjente milliardæren var den eneste som klarte å prikke inn lottotallene, samt de to tilleggstallene, i trekningen i Paris, skriver AFP ifølge Aftonbladet. (...)

På tross av milliardgevinsten i Euro Millions er det fortsatt USA som har verdensrekorden i lottoutbetaling. I mars 2007 delte to vinnere en gevinst på 390 millioner dollar, eller nærmere 2,6 milliarder kroner. (...)

Slik øker du vinnersjansene
aftenposten.no 5.3.2009
Over 200 nordmenn blir hvert år Lotto-millionærer. Men sjansen for å bli en av dem er forsvinnende liten. (...)

Eks-direktøren krevde flere millioner, må betale 300 000 kroner
dagbladet.no 16.2.2009
Nordby jr. tapte mot Norsk Tipping i retten. (...)

Alt blir registrert av Norsk Tipping
hegnar.no 16.2.2009
100 prosent registrert spill fra og med 23. februar. (...)

Dette gjelder for alle spill bortsett fra Flax.

- Vi ser på 100 prosent registrert spill som et godt virkemiddel for å forvalte spillmarkedet på en sosial ansvarlig måte, sier administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid.

Registrert spill hindrer hvitvasking med vinnerkvitteringer, og dette blir innført blant annet etter ønske fra Økokrim og Finansdepartementet. (...)

Krangler om tippemillioner
ukeavisenledelse.no 9.2.2009
Tidligere Norsk Tipping-sjef Reidar Nordby jr. drar sin tidligere arbeidsgiver for retten. (...)

- Livet ødelagt av milliardgevinst
vg.no 27.1.2009
Jack vant verdens største lottogevinst - nå angrer han (...)

Over 50 millioner til en alenebong!
rikstoto.no 8.11.2008
V75 JARLSBERG: En alenebong. Over 50 millioner kroner. Øystein Tjomsland dukket opp og sørget for storutbetaling.

Av de 458 106 bongene som ble levert inn var det altså kun èn som plukket ut vinnerhestene i alle de syv løpene. Dette er den tredje største utbetalingen i et pengespill i Norge noensinne. Vinnerbongen ble levert inn i Oslo. (...)

Vant to ganger på fire uker
dinside.no 1.11.2008
Med den samme rekka. (...)

- Sannsynligheten for at det skulle intreffe, måtte jeg ringe min gamle mattelærer for å finne ut. Hun kunne fortelle at sjansen for at noe slikt skulle skje, er 1:1 809 852 517 840 eller lik null, og at det var bare å glemme, skriver Takle Friis. (...)

Fikk han hjertestans?
dinside.no 8.11.2008
Han kjøpte kupong hver lørdag, dukket aldri opp etter at han hadde vunnet 2,1 millioner.

Vinneren pleide å kjøpe kupong hver lørdag på Coop Obs på Løren, men de identifiserte ham aldri, og så ham ikke igjen. (...)

Nektet å ta imot premien
dinside.no 11.10.2008
To ferske lottomillionærer takket nei til gevinsten. (...)

To kvinner takket nei (...)

Til tross for at det kanskje virker usannsynlig, så har det skjedd to ganger, nesten tre, at folk ikke har vært særlig interessert i premien. (...)

Den første damen hadde en plagsom forfølger som hadde kjøpt lottokupong i hennes navn. Dette, til tross for at han var dømt til å holde seg en kilometer eller lignende, unna henne. (...)

- Det er farlig å vinne i lotto
dinside.no 18.9.2008
Lottogevinsten kan være roten til økonomisk elendighet, advarer kjendisøkonom. (...)

Men noen har bevist at penger gjør deg lykkelig (...)

Tippesjefen får 26 millioner i pensjon fra bøndene
dagbladet.no 29.3.2008
(Dagbladet.no): Den nye sjefen i Norsk Tipping, Axel Krogvig (57), trenger ikke bruke lommepengene på lottokuponger fra eget selskap. Han har allerede vunnet.

- Avtalen med Nortura har vært åpen hele tiden, sier Axel Krogvig (57). (...)

Tippeansatte stjal kundenes gevinster
vg.no 2.2.2008
Ansatte ved Norsk Tipping har i en rekke tilfeller stjålet kundenes gevinster ved å hente ut premiene som ligger i spillekortene.

Norsk Tipping mener det ikke er mulig å gardere seg mot slike tyverier, melder NRK. (...)

Verdens største lottogevinster
dinside.no 13.12.2007
Lottomillionærer er ikke som andre millionærer sies det. Og livet har en tendens til å forandre seg i uventede retninger når du vinner en milliard. (...)

Ny tippesjef får 600.000 ekstra
e24.no 11.12.2007
Den forrige tippe-sjefen måtte gå etter hagejuks. Den nye får ingen gartner, men 600.000 ekstra i lønn. (...)

Ulovlig markedsføring
kampanje.com 17.10.2007
Lotterinemda slår fast at ABC Startsidenn driver ulovlig markedsføring av pengespill på nettet. (...)

De beste Lotto-historiene
nettavisen.no 13.10.2007
Bjørn Takle Friis har delt ut mange Lotto-millioner. Sjekk de beste historiene her. I tillegg får du tips til kveldens gull-lottotrekning med 36 millioner i potten. (...)

Kristiansand-dame vant 26,2 millioner!
norsk-tipping.no 1.8.2007
(...) 26,2 millioner kroner er ny rekord i premieutbetaling fra Norsk Tipping. Den forrige rekorden var på 25 millioner blank og ble satt i Lotto-trekningen 1. juli 2006. (...)

Her er listen over de største Norsk Tipping-premiene gjennom tidene (worddokument) (...)

Lottolandet
dagbladet.no 18.7.2007
Tar du lottodrømmen fra en nordmann, tar du livsgnisten fra ham med det samme, skriver Unn Conradi Andersen. (...)

84-åring har hatt 12 rette 84 ganger
dn.no 13.7.2007
(...) Gevinstene har variert fra noen få hundrelapper til en kvart million kroner.
-Aldri har hørt om noe lignende
Informasjonsrådgiver Pål Enger i Norsk Tipping er imponert, og sier til VG at han aldri har hørt om noe lignende. (...)

11-doblet pengene!
hegnar.no 12.4.2007
Drillo leverte svært treffsikre tips for den første serierunden i Tippeligaen.

Egil ”Drillo” Olsen debuterte i helgen som fotballekspert for expekt.com, og for de som fulgte den tidligere landslagstreneren tips for første serierunde i Tippeligaen ble det en innbringende helg.

En som satte 1.000 kroner på Drillo Maxi-kupongen fikk 11.150 kroner igjen, går det frem av en pressemelding.

I tillegg gikk kupongene Drillo Bankers og Drillo Mini inn til odds på hhv. 1,60 og 3,28.

Drillos tips for andre runde legges ut i dag. (...)

Gambling Gurus Tell How They Win
forbes.com 16.2.2007
Stick to your system, find games with the highest payouts and go for a barrage of singles rather than the home run. And learn how to take your losses without panicking. (...)

Avslører hva som blir sagt
vg.no 15.2.2007
Nytt norsk lydsystem på banen (...)

Premier League på TV

Websidene er designet og tilrettelagt av Hein Tore Tønnesen © 2009